14 november 2011

Weinig tijd

Ja ik kom niet veel toe aan bloggen, er komt altijd wel wat tussen hé.
Vandaag dacht ik nu moet ik echt wel weer een logje zetten maar ben bijna de ganse namiddag met mijn laptop bezig geweest. Hij ging super traag en heb hem opgekuist. Dacht eerst al oei oei er komen kosten aan want hij is zo'n 4jaar, maar hij gaat nu terug beter. We hopen dat hij het volhoudt.
Heb toch al voor alle zekerheid bestanden opgeslagen op een externe schijf ,moest hij crashen dat ben ik dat toch al niet kwijt.

Zo en nu to the point.

Vrijdag 11 november een workshop gevolgd bij de Lander. Het was TOP. Geweldig.
Echt een aanrader. We hadden ook al direct resultaat om mee naar huis te nemen wat ook fijn is hé.
Heb ook kennis mogen maken met Carine, heb haar leren kennen in blogland.
Zo leuk om haar nu in het echt te onmoeten, heb ook haar tasjes in het echt kunnen bewonderen.

Hier het resultaat van onze les:Heb ook mijn stofjes gekocht om het donsdekenovertrekje te maken voor mijn dochtertje. Ze wacht er met ongeduld op. Voor het ogenblik gebruikt ze ons romantisch deken maar voor haar is zo groot niet handig.

Dit is het dekentje dat ik ga maken, het komt uit het boek "Le petit monde des ours" van Katie van de Lander.
Ik ga het wel iets kleiner maken want ik heb nog een donsdekentje van 140 op 100, het deken in het boek is 140 op 200.
Na de workshop ook nog een demo gevolgd van Marie Suarez. Nu we toch in Brugge waren konden we dit maar hebben hé, ondertussen was het al laat en zijn we nog snel een frietje gaan eten. Het was een fijne moeder/dochter dag.

Zondag gingen we terug met zijn drietjes op stap. Mijn mama, mijn dochter en ikzelf.
We gingen voor de dochter naar Plopsa indoor te Hasselt. Niet speciaals want we hebben een abonnement dus we gaan regelmatig maar het speciale was dat we zagen dat er ook een hobbybeurs was in de Grenslandhal.
Na dochterlief haar zin te hebben gegeven en alle molentjes gedaan te hebben, zijn we richting beurs gegaan.
Op het eerst zicht niet ons ding maar toen zagen we een stand met kantjes. En ja die zijn niet meer zo te vinden. Dus een voorraad aangekocht. Heb trouwens ook kantjes nodig voor mijn dochter's dekentje. Ook heb ik daar knoopjes in de vorm van beertjes gevonden wat ook weer leuk is voor het dekentje.


Ah ja en dan moet ik nog vertellen over mijn flanelquilt. Nu die stukken liggen volledig klaar. Maar omdat ik toch al te laat ben en ik hem deze winter toch niet meer klaar heb, heb ik besloten om hem in zijn Klaas Vaak koffertje op te bergen tot de lente van 2012, dan zal hij mee als weekend project gaan naar zee.Deze dagen ga ik werken aan mijn dekentje. Mijn mama is nog popjes aan het maken want onze popjes die we bij de Lander maakte kunnen servietjes vasthouden. Mijn mama gaat er dus maken voor met Kerst op de tafel.

Dit weekend is het IHSW, en omdat het normaal een rustig weekend gaat worden, heb ik me ingeschreven.
We zien wel.

Snoeki-tik,
Mireille

3 opmerkingen:

Joysze zei

Mireille, those are so cute!!! :D

carine zei

hoi Mireille , Heel leuk je echt te leren kennen, is wel anders dan in Blogland om zo iemand te ontmoeten, een heel andere kijk heb je dan als je blogt. Je tafelhelpertjes zijn heel mooi en zeker weten wordt dit ook zo met je berenquiltje voor dochtertje lief. Het zal er gezellig aan toe gaan met Kerst!. Nog veel succes verder met alles wat je onderneemt en tot de volgende blog.... Carine

Hetti zei

Wat heb je een leuke dingen gedaan met de familie! En mooie inkopen ook.
De poppetjes van de workshop zijn enig!!
Fijn weekend en groetjes,